iklan nak cari makan

Rabu, Disember 08, 2010

[outing] : the output of D7000

 Berikut adalah output daripada D7000. Dari segi komposisi warna, settings dan sebagainya, memang jauh langit dengan bumi kalau dibandingkan dengan gadget D5000. memang smart! selain kemampuan D7000, secara peribadi, kemahiran mengaplikasi-kan kreativiti amat penting. untuk output berikut, pengguna D7000 ini (shin-den) masih belajar dan sedang berusaha menguasai penggunaan gadget tahap tinggi seperti D7000 ini.

komposisi warna yang sangat baik bagi D7000. untuk output di atas, editing tak banyak digunakan kerana komposisi warna sudah baik.

 


gadis di atas bukan-lah 'model' yang kami kenal. kami berjumpa di lokasi dan shin-den sengaja meminta izin mereka untuk merakam wajah mereka sebagai 'model' untuknya.

selain kehebatan D7000 memproses output imej, kreativiti dalam mengaplikasi sudut (angle) sangat penting.

komen secara peribadi: shin-den sepatutnya mengaplikasikan angle 'landscape' untuk imej di atas kerana pembaziran ruang dapat dilihat di sekitar subjek.




7 ulasan:

cik af berkata...

pakcik!!!bg i komen x???hahaha

suke pic num 2 + 3...uwaaaaaa harus pegi tempat ni nti...felin2 artis jp... ;D

hafiz-Taichou berkata...

kt sini bebas komen .. takda yg private .. yg satu lagi? oh tidakkk...

cik af berkata...

k, i nk pvt jgk. sekian ;p

hafiz-Taichou berkata...

eleh .. u buat apa nak private .. nothing to hide .. i je kena private, sebab a lot of thing should be hide.. haha

nuyuljana berkata...

gambar gadis tu maryana tumin kah? atau aku salah orang.

hahaha

:p

hafiz-Taichou berkata...

entah la kak limah .. kitorang terjumpa kat sana, pastu si shinDen nih sebok nak amek gambor makcik-makcik tuuu .. nama pon taktau.. hakhak.. ko kenal ke kak limah oiii??

seputih qaseh berkata...

wow!!!!
verry nice ur photo..
ngeee...
sy ske coz nmpk cooollll n nature..
great...

Terdapat ralat dalam alat ini