iklan nak cari makan

Rabu, Jun 15, 2011

CCNA: revision vs photoshot

jilid ICND2. nih baru satu jilid. ada lagi satu jilid yang sama tebal; ICND1. muntah-muntah nak mentelaah.

team having a discussion. simulation vs theory

hotak dah tepu, lepak-lepak cari 'ketenangan'. hehehe

musim cuti sekolah dah habes. parking pon full. membawak ke jalan raya pulak tu.

tak paham dengan dua tunggul kayu nih. tapi, ok-lah boleh buat alas duduk sambil mencari 'ketenangan'.

cerita gambar satu.

cerita gambar dua.

cerita gambar tiga.

habis cerita. haha

r e v i s i o n

tinggal sehari je lagi untuk buat persediaan akhir menghadapi peperiksaan untuk disijilkan dengan Cisco Certified Network Associate (CCNA). dah tiga minggu bertungkus lumus menahan dagu atas meja, akhirnya yang ditunggu tiba jugak. hehe. akhirnya masa untuk exam. semoga lulus dengan bergaya. kalau fail pon, kira belom ada rezeki lagi. kiranya, kursus nih bagi a new experiences dalam suasana 'kembali menjadi pelajar'. hehe.

dah terpampang BESAR BESAR peringatan tarikh dan masa exam. kalau missed jugak, taktau lah.. kena bayar balek tuh kalau tak amek exam; USD250.00 .. fuuuhhhh!

bos saya yang sedang menelaah. memerhati soalan dan jawapan. giler experts!

 bos saya berbincang dengan sorang lagi bos saya. both of them are experts!

saya? taktau mana silap, letih je memanjang nak study. heheehe. tapi, ada sinar baru. bersemangat jugak nak lulus nih. pasal apa? pasal nak letak 'title' kat signature.. kihkih.. ;p

Ahad, Jun 05, 2011

bukan pistol

ini bukan-lah pistol. bentuk dan rekabentuknya sangat unik dan membuatkan saya berbelanja sehingga RM18 untuk memilikinya. hehe. ini adalah lighter atau mancis atau seumpamanya yang berfungsi menyalakan api untuk seseorang perokok tegar macam saya. hihi. selain api, pistol (lighter) ini juga dilengkapi dengan laser dan lampu suluh. herm. laser dan lampu suluh tuh boleh dikatakan berkait juga dengan kerja saya.

laser boleh saya gunakan untuk pengujian kabel fiber optik. jugak boleh digunakan jika saya memberi ceramah dalam kursus. lampu suluh? hah. tak perlu nak diterangkan lah ye. 'dah terang lagi bersuluh'. hehe.

unik bukan? saya membelinya di Pasar Karat JB. mula-mula nak berjalan-jalan je. bila member dah stopped-by kat stall nih, saya pon belek-belek dan rasa macam 'terpikat' pulak. lagipun, si penjual boleh tahan manis. ;p

ok, niat saya untuk memiliki lighter ini, bukan memiliki si penjual. kalau dapat pon, ok jugak. hehehe..

top-body: laser
middle-body: api
bottom-body: lampu suluh



cowboy!

bila dah ada lighter nih, nak dibawak ke sana ke mari bila melepak rasa macam malu pulak. haha.

the strings


L U L U S

alhamdulillah. LULUS dengan bergaya. hehe..



Kertas 1: Pengurusan Universiti dan Perlembagaan Malaysia - LULUS
Kertas 2: Syarat Perkhidmatan - LULUS
Kertas 3: Peraturan Kewangan - LULUS

ALHAMDULILLAH.. ;)
Terdapat ralat dalam alat ini