iklan nak cari makan

Selasa, Mei 03, 2011

[outing] : 1 Mei 2011 - versi D7000

salam. hari ini dah berjaya mendapatkan softcopy daripada incik mstrshinden. berikut merupakan hasil sentuhan beliau dengan gear: NIKON D7000 + TAMRON 70-200mm F2.8

saya begitu suka dengan hasil D7000. dengan sedikit sentuhan, imej yang terhasil cukup memberangsangkan. tak perlu nak edit sangat. and, these pictures adalah gambar tanpa suntingan (edit). cuma memasukkan signature sahaja.

macam biasa, kami suka 'curi' model. hehe..

ada yang buat photoshoot. samada pre-wed, atau post-wed atau sesaja je.

aksi gadis kamera dengan model cilik


model cilik. parents of this boy macam tak kisah pon gambar anak mereka dirakamkan.


kepada yang nak bermula dengan DSLR, kalau ada bajet lebih sikit, saya cadangkan kamera NIKON D7000 ini. memang agak melampau untuk seorang beginner kalau terus gunakan NIKON D7000, tapi user-friendly of the function saya rasa boleh juga digunakan pelbagai lapisan masyarakat. mudah, cepat, dan hasilnya memuaskan. hanya perlu asah kreativiti saja. ok, that's all for this post. have a nice day..

2 ulasan:

fotolumayan berkata...

leh jadik geng jb nih.. ihiks

hafiz-Taichou berkata...

terima kasih sudi singgah.. hehe.. ;)

Terdapat ralat dalam alat ini